Exposanten

Terug naar opendag

Glas in lood: Karen Zeedijk

Altijd al gefascineerd geweest door glas-in-lood: het kleurenspel en de lichtinval? Bij Fabrikaat maak je tijdens de cursus kennis met de magie van glas-in-lood. Je leert het materiaal kennen en de basistechnieken hanteren.

www.fabrikaat.nl

image4671

image6371

Schilders:

· Frits Bruijns
· Rinske van Mensvoort
· Wendie Brauckmann
· Annelies Zoutendijk

 

Profiel Frits
Profiel Rinske
www.wendie.nl
Profiel Annelies

Vintage Vianen: Bob Heerkens

Stap in de wereld van Vintage Vianen en ontdek de mooie antieke en brocante artikelen die hier te koop zijn. In het afgelopen jaar heeft Vintage Vianen zich ontwikkeld tot een druk bezocht winkeltje met inmiddels een regionale uitstraling. Steeds meer mensen vinden de weg naar de Stadhuisstraat in Vianen, ook vanuit de regio.

Tevens opening filiaal ‘Vintage Oisterwijk’ (in Padouk) !

www.vintagevianen.nl

image6361

Pukks’ kinderfauteuils: Miriam Roest de Weijer

Pukks’ maakt in eigen atelier, speciaal voor kinderen, comfortabele, stijlvolle fauteuils, love seats en footstools, uniek in hun soort. De vertederende zitmeubeltjes worden stuk voor stuk met liefdevolle hand gemaakt en prachtig gestoffeerd. Het resultaat is betoverend.

Pukks’ dat zie ik wel zitten!

www.pukks.nl

image341

De wijntafel: Miriam Roest de Weijer

Een wijntafel is opgebouwd uit frontjes van wijnkisten. Een originele tafel die sfeervol overkomt in wijnkelders, gewoon als tuintafel of bij speciale gelegenheden. Elke tafel wordt met de hand gemaakt en voorzien van steeds verschillende frontjes waardoor iedere tafel uniek is. Indien gewenst kunnen eigen favoriete frontjes zelf aangeleverd worden, om in de tafel verwerkt te worden. Ook leverbaar als sta-tafel.

www.dewijntafel.nl

image389
image435

Internet veiling: Wouter Roest

De internetveiling van antiek & brocante, kunst en vintage. Schrijf u in voor de nieuwsbrief zodat wij u automatisch op de hoogte kunnen houden van nieuwe en interessante internet veilingen. Wij houden periodiek kijkdagen. U kunt ook uw te veilen antiek, brocante, kunst en vintage bij ons inbrengen.

Kijk op de site, er zijn nu enkele veilingen actief, waaronder bijzonder fraaie antieke Franse spiegels, vintage Russische horloges, unieke Spaanse gitaren en antiek & brocante.

www.naardeveiling.nl

image468

Decape Net: Wouter Roest

DecapeNet is een product voor het vernieuwen en afbijten van alle materialen. Wilt u uw houten tafel weer helemaal schoonmaken maar u weet niet hoe? Of hebt u af te rekenen met lijmresten op uw vloer en vindt u geen geschikt product?

DecapeNet is een universeel afbijtmiddel dat toepasbaar is op alle natuurlijke ondergronden, zowel om hout volledig tot in de nerf zuiver te maken, als voor het reinigen van metalen, (bak)stenen, vloeren tot het verwijderen van zelfs de meest hardnekkige lijmresten (tapijt, vinyl, tasso..)

www.decapenet.nl

image651

Vergulden en lijsten restauratie: Eugeen de Laet (BE)

Deskundig restaurateur die oude kaders en lijsten doet herleven. Eugeen demonstreert het vergulden.

image698

Schilderij restauratie: Marlies Saaltink

Deskundig restaurateur van schilderijen.
Marlies demonstreert het restaureren van schilderijen.

Profiel Marlies

image686

Antiek & brocante verkoop stands:

· Debby brocante
· Beatrijs brocante
· Marijke brocante
· Poudak brocante

Verwijnerij: Een vleugje Frankrijk uit Oisterwijk

Iedere vrijdagochtend laten Hein van der Honing en zijn vriendin Maartje Dimmers de boel de boel. Dan stappen ze in hun bestelbus en rijden ze naar Noord-Frankrijk. Daar kopen ze de lekkerste Franse wijnen en champagnes, die ze aanbieden in hun gloednieuwe webshop Verwijnerij.nl .

Het bedrijfje is ontstaan uit liefhebberij, zegt Hein. “Op vakanties in Frankrijk bezochten we altijd kleine, ambachtelijke wijnboeren in de streek. De wijnen brachten we mee naar Nederland. Onze vrienden vonden die erg lekker en op hun verzoek namen we elke keer een grotere voorraad mee terug uit Frankrijk. We konden net zo goed een webshop beginnen!” En dat deden ze, onder de slogan: ‘De heerlijkste wijnen vanuit Frankrijk tot aan je voordeur’.

www.verwijnerij.nl

image667
image669

Houtdraaien: Elly van Kerkoerle

Demonstratie houtdraaien.

Woninginrichting: Padouk

Alles wat te maken heeft met wand- raam- en vloerbedekking,
met de merken Desso, Luxaflex en Cedeco.

www.padouk.nl